Uncategorized

Radio in Nederland

Nederland staat bekend om de vele radio shows met allerlei soorten dj’s, verschillende soorten muziek en andere soorten luisteraars. Dat er in ‘radioland’, zoals dat zo mooi heet, zoveel keuze is maakt het alleen maar beter. Je kunt als luisteraar zodoende nog wel eens switchen als je bepaalde muziek van een zender een beetje teveel gehoord hebt. Want een ander geluid op zijn tijd is natuurlijk nooit verkeerd.

Mooie voordelen van uitgebreide keuzemogelijkheden zijn de opties om te schakelen. Er zijn websites waarop je alle radiostations kunt vinden. Vervolgens selecteer je er één die je graag wilt beluisteren. Maar dit is nog lang niet alles. Je hebt dergelijke websites en apps tevens voor televisiekanalen. Of voor het vergelijken en kopen van kleding of een verjaardagscadeau. Dit kun je bijvoorbeeld bij Je Eigen Taart doen. Maar tevens voor hotels en reizen zijn sites met een overzicht van verschillende opties populair.

Radiostations in Nederland kunnen rekenen op vele luisteraars. Vanuit alle hoeken van het land schakelen mensen dagelijks in. Omdat er enorm veel personen de auto gebruiken om te forenzen geeft dit hun de tijd om veel radio te luisteren. Tel daarbij de files op waar mensen bijna dagelijks in staan, dan begrijp je direct waarom het fijn is een beetje afleiding te hebben onderweg.

Primetime op de radio is dan ook geheel anders dan op de televisie. De meeste bekende dj’s hebben hun shows doordeweeks in de morgen tussen 6 en 9 uur. Of in de avond tussen 4 en 7 uur. Dit is namelijk het moment dat de meeste mensen onderweg zijn. Hierdoor is het gemakkelijk veel luisteraars te vinden die inschakelen.

De bekendste radio stations van Nederland

Dat de concurrentie in radioland moordend is in Nederland moge wel duidelijk zijn. Aan de andere kant is dit alleen maar goed. Hierdoor is er veel keuze en variatie. Hieronder een overzicht van de meest beluisterde stations.

Q-Music

Een zender als Q-Music heeft een gezellige uitstraling. Iedere ochtend hoor je er in het ‘foute uur’ de zogenaamd foutste muziek. Dit alleen al is reden voor veel mensen om in te schakelen. Verder speelt men veel Top 40 nummers en zijn de luisteraars meestal wat jonger.

Radio 538

Op Radio 538 worden allerlei soorten muziek afgespeeld. De zender is hip met een vrij ludieke en eigen stijl. Hier zijn een aantal van de meest bekende Nederlandse dj’s groot geworden.

Radio Veronica

Bij radio Veronica is de muziek die gespeeld wordt over het algemeen iets ouder. De luisteraars zijn over het algemeen mannen, net als bij de gelijknamige televisie zender.

3FM

Dit station is populair vanwege vele ludieke acties zoals Serious Request. Het staat bekend om het geven van kansen aan talenten en weet vooral jonge luisteraars aan zich te binden.

ashe