Uncategorized

Live radio-uitzendingen bij evenementen

De meeste radioprogramma’s worden vanuit een studio geproduceerd. Er worden echter ook veel live reportages van evenementen via de radio uitgezonden. Dit kan zijn om reclame te maken voor een bepaald evenement, waarvoor de organisatoren een verslaggever zullen uitnodigen. Daarnaast worden verslagen hele bekende evenementen uitgezonden zodat iedereen ervan kan meegenieten. Als verslaggever van een radiostation is het natuurlijk erg leuk om op deze manier op verschillende plaatsen te komen. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen radiostation voor een groot deel op evenementen te richtten.

Apparatuur meenemen naar evenementen

De benodigde apparatuur voor een radio-uitzending is erg gevoelig en kwetsbaar. Daarom is het van belang dat je het op de juiste manier vervoerd en opbergt. Een op maat gemaakte bedrijfswageninrichting van worksystem.nl is hiervoor ideaal. Bij worksystem.nl maken ze namelijk voor elk type auto precies datgene wat je nodig hebt om je spullen veilig te vervoeren. Dit voorkomt schade aan de apparatuur en zorgt ervoor dat je professioneel overkomt bij je klanten.

De medewerkers van worksystem.nl hebben erg veel ervaring waardoor ze met je kunnen denken en optimaal kunnen adviseren over de materialen en opbergsystemen.

Voor evenementen in de open lucht zul je een aangepaste microfoon nodig hebben om ruis tegen te gaan. Het is immers de bedoeling dat de luisteraars jouw stem boven alle andere geluiden uithoren. Indien het om een muziek evenement gaat, zal het geluid van de optredende band ook zo zuiver mogelijk moeten klinken over de radiofrequentie.

Voorbereidingen voor een live radio uitzending van evenementen

Wanneer het om een evenement gaat waar je op eigen initiatief, dus zonder uitnodiging, naartoe gaat moet je eerst infomeren of er regels zijn voor radio-uitzendingen. Er zijn evenementen waarbij het nodig is om een vergunning aan te vragen om bepaalde apparatuur mee te mogen nemen.

Verdiep je in alle facetten van het evenement. Hoe meer je van te voren weet over hetgeen er staat te gebeuren, hoe professioneler je over zult komen op de radio.

Probeer ook te achterhalen of er meer radiozenders aanwezig zullen zijn. Als dit het geval is kan het handig zijn om met elkaar in gesprek te gaan over waar de focus van de verslaggever ligt of op zijn minst de andere radiozender te beluisteren zodat je de stijl van de concurrent weet.

Indien je wordt uitgenodigd om als radio verslaggever bij een evenement aanwezig te zijn, vraag dan goed na aan de klant wat er van jou als verslaggever wordt verwacht. Als er interviews aan te pas komen, kun je van te voren de vragen doornemen met de persoon die live geïnterviewd zal worden.

Goede voorbereidingen dragen bij aan een soepel verloop van de live uitzending.

ashe