Uncategorized

Alles over de TROS

Iedereen kent TROS als een zeer succesvolle Nederlandse omroep. Bij de TROS werden een aantal prachtige programma´s gemaakt die ware klassiekers werden binnen Nederland. Hieronder worden er straks een aantal omschreven die iedereen nog wel vers in het geheugen zullen staan. Wat het vooral bijzonder maakte is dat het leek alsof men met het maken van de programma´s het altijd weer voor elkaar kreeg een enorm breed publiek te bereiken.

Te land, ter zee en in de lucht

Deze klassieker heeft bij iedereen wel eens opgestaan. Deelnemers mochten met verschillende onderdelen hun eigen voertuig bouwen om van een schans af te gaan en zodoende probeerden zij het snelste bij de bel te komen. Niet zelden ging dit natuurlijk helemaal mis en zag je een schoen of andere kledingstuk voorbij vliegen. Het programma was dan ook enorm vermakelijk en wordt door velen nog gemist op de buis.

Love letters

In dit romantische programma dat werd gepresenteerd door Linda de Mol bonden meerdere koppels de strijd met elkaar aan. De winnaar van de spelshow mocht uiteindelijk trouwen. Dit gebeurde gelijk in de aflevering van dat moment. Er werden verschillende spellen en onderdelen gespeeld waarna uiteindelijk één koppel als winnaar uit de bus kwam met als gevolg de ultieme beloning op nationale televisie.

Lingo

Wie kent de beroemde spelshow met het maken van woorden niet? Er werd aan de kandidaten een eerste letter gegeven en door te raden moesten zij binnen vijf beurten zorgen dat het juiste woord op het bord kwam te staan. Er waren altijd twee kandidatien die het tegen een ander team van twee opnamen. Door groene en rode ballen te pakken en veel woorden goed te raden kon je uiteindelijk door gaan naar de finale om daar een prijs te winnen.

TROS TV show

Het gezicht van deze talkshow is toch wel Ivo Niehe. Door velen wordt hij gezien als misschien wel de beste interviewer van Nederland. Op zijn typische manier wist hij ieder vraag gesprek speciaal te maken een steevast zijn schoen tussen de deur te krijgen bij de echte sterren. Niehe is een echte tv-persoonlijkheid waar gasten altijd graag over de vloer kwamen of andersom.

Miniplaybackshow

Deze vrolijke show met goed gemutste presentator Henny Huisman was een favoriet voor velen. Door het leuke karakter van de show en de altijd verrassende optredens zaten talloze mensen iedere keer weer aan de buis gekluisterd. Het was voor velen dan ook een aderlating toen het prrogramma stopte. Wat echter als een paal boven water staat is dat er sindsdien maar weinig shows op de Nederlandse televisie het succes van Huisman en toch wel zijn Mini-playbackshow hebben weten te overtreffen. De roep om een vergelijkbaar programma klinkt vandaag de dag dan ook nog steeds.

ashe