Nederlandse Radio

Q-Music

Op Q-Music kun je luisteren naar de beste hedendaagse muziek. Er wordt veel top 40 gedraaid in combinatie met nummers van andere artiesten die bekend staat. Daarnaast is er iedere ochtend het foute uur waarbij een aantal echte klassiekers standaard voorbij komen. De zender staat erom bekend jonge goede DJs te hebben en wordt over het algemeen goed beluisterd. De frequentie van Q-Music is op de meeste plaatsen 100.7 FM.

De zender heeft een aantal spellen die erg populair zijn onder vaste luisteraars en de rest van Nederland. De meeste bekende hiervan zijn het geluid en de uitverkorene. Bij het geluid moet het publiek een geluid raden waar veel geld mee te verdienen valt. De uitverkorene gaat aan de hand van steeds meer tips op zoek naar een luisteraar die als de uitverkorene is uitgekozen. Wanneer deze gevonden is en zoch meld wint deze een grote geldprijs. Er wordt gekeken naar onder andere social media en andere dingen waardoor de uitverkorenen bekend kan worden.

Een ander onderdeel van Q-Music is de app die de zender heeft ontwikkeld. Hiermee kun je berichten doorsturen die soms op de radio worden uitgezonden. Het kunnen gewone fragmenten zijn op geluidsopnamen. Ook kun je meeraden met de spellen en aangeven of je denkt dat een kandidaat iets goed heeft geraden of niet. Als trouwe luisteraard kun je via de app dus alles precies volgen.

In de ochtendshow, die zeer goed wordt beluisterd, worden vaak een aantal dingen gedaan en acties gehouden die tot de verbeelding spreken. De samenstelling is voor het aankomende seizoen weer iets veranderd. Soms worden er spellen gedaan waarbij een van de DJs iets gedaan heeft en het publiek dan moet raden wie dit precies geweest is.

ashe