Nederlandse Radio

De publieke omroep en commerciële zenders

Net zoals op de televisie het geval is heerst er altijd een soort van stille strijd tussen de zenders van de publieke omroep en de commerciële zenders. Dit is niet zo gek, want er zijn een aantal verschillend die wel degelijk belangrijk zijn om te benoemen. De publieke omroep wordt gesteund door de overheid waardoor het er hier af en toe wat anders aan toe gaat dan bij die wat vrijere commerciële zenders.

Toch zijn er bij de publieke omroep bij bijvoorbeeld BNN, waar radiozender 3FM dan weer uit voort komt, ook voldoende mogelijkheden voor radio en televisie makers om dingen te doen zoals zij dit willen. Dit geldt echter niet voor alle zender bij de publieke omroep waardoor er soms wat anders tegenaan gekeken wordt.

Het grootste verschil is toch wel in het geld. Bij de commerciële zenders heeft men veel meer te besteden. Zo zie je dan ook vaak dat radio en televisie talenten vanaf de publieke omroep uiteindelijk weggekaapt worden. Bij de commerciële buren kunnen zij immers het grote geld verdienen wat vaak maar moeilijk te weerstaan is als puntje bij paaltje komt.

ashe