Nederlandse Radio

Radio 538

Bij Radio 538 staat men erom bekend gave radio te maken. De DJs van het station zijn vaak doorgebroken en sommige hebben het jarenlang volgehouden zoals Edwin Evers met zijn show in de ochtend. Wat het geheim is van het succes van deze zender is misschien moeilijk te zeggen. Maar het lijkt toch vooral te zijn dat de muziek goed is voor een bepaald publiek terwijl tevens de shows grappig zijn een steevast worden voorzien van goede gasten en optrdens. De zender staat erom bekend wat meer geschikt te zijn voor het jongere publiek in verband met de soorten muziek die er gedraaid worden. Dit neemt niet weg dat er een grote schare luisteraard is die altijd weer op 538 inschakelen.

De historie van Radio 538

Vorig jaar was er groot feest bij Radio 538. Inmiddels is het al jarenlang één van de grootste en best beluisterde zenders van ons land. Dit zal ongetwijfels één van de grootste redenen zijn dat de zender het nu al meer dan 25 jaar volhoud op de ether. Het begon allemaal in december 1982 toen de zender voor het eerst te beluisteren was. In de tussentijd is er enorm veel gebeurd maar er is één ding wat daarbij wel vast staat.

Radio 538 heeft zijn naam tussen de grootste radio zenders van Nederland ruimschoots verdiend. Door de luisteraard altijd qweer te kunnen boeien met de beste muziek en de leukste DJs met de spraakmakendste programma´s is het niet zo vreemd dat de zender het al zo lang goed doet bij eigenlijk iedereen. Sommige DJs van de zender zijn echte bekende Nederlanders geworden door hun succes bij 538. Met de huidige samenstelling ziet de toekomst er daarom voor de zender nog steeds prima en rooskleurig uit.

De DJs die erbij waren toen 538 net begon zijn nog steeds erg bekend in Nederland. Een paar van de grootste namen zijn Erik de Zwart, Wessel van Diepen en Rick van Velthuysen. Allemaal begonnen zij vanaf het eerste uur bij de radiozender en hadden ze er een succesvol programma. Ondanks dat ze inmiddels niet meer voor 538 actief zijn kwamen er daarna nog vele andere shows en DJs die de zender groot hebben gemaakt tot wat het vandaag de dag nog steeds is.

ashe