De beste radioshows

Het geluid

Je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord als je een beetje radio luistert, het geluid van Q-music. Dit is misschien wel de populairste spel show op de radio in Nederland. Er hangt altijd een zeker misterie omheen waardoor het nog spannender wordt. Allerlei luisteraars delen hun antwoorden en kunnen via een app aangeven of ze denken dat het antwoord van degene die als beller door is gekomen wel of niet goed is. Dat het extreem moeilijk is om het juist te raden is wel gebleken uit alle voorgaande edities.

Hoe werkt het geluid precies?

Eigenlijk is het vrij eenvoudig. De jury brengt een geluid uit en de luisteraars moeten gaan raden wat dit precies is. Dit kan natuurlijk ongelofelij moeilijk zijn aangezien heel veel geluiden ontzettend veel op elkaar lijken. Er wordt begonnen met een bepaald bedrag. Iedere keer dat een luisteraar een antwoord geeft wat niet goed is komt daar 100 euro bij. Aangezien er vele keren per dag een beller live in een uitzending een poging mag wagen kan het bedrag zodoende vrij snel oplopen.

Om het iets eenvoudiger te maken worden er naar verloop van tijd wat hints weggegeven zodat het publiek wat op weg wordt geholpen. Dit is soms wel nodig omdat het anders wel een eeuwigheid kan gaan duren. In bepaalde gevallen is het bedrag zelfs opgelopen tot boven de 50000 euro omdat het juiste geluig maar niet geraden werd. Wat wel een zekerheid is, is dat het geluid een ontzettend spannend spel is waar iedereen steeds weer van in de ban lijkt te raken.

ashe