Bekende DJs

Giel Beelen

De misschien wel meest schokkende radio DJ is toch wel Giel Beelen. Hij wordt niets voor niets al jaren de Schokjock genoemd. Een verwijzing naar zijn programma´s die altijd het randje opzoeken, net als hij dat steevast met zijn gasten doet. Het is dan ook al vaker voorgekomen dat Beelen met verschillende mensen ruzie krijgt, maar dit lijkt hem echter niets te deren. Hij maakt al decennia lang zeer succesvol radio en is een van de beste verdienende DJs van ons land.

Recentelijk maakte Giel Beelen de overstap van 3FM, waar hij talloze jaren werkzaam was, naar Radio Veronica. Bij het meer commerciële Veronica kon hij een stuk meer gaan verdienen en nadat hij in eerste instantie jarenlang deze verleiding na aanbiedingen van meerdere commerciële radio stations had weten te verstaan ging hij nu toch overstag. Dit deed hij echter wle met veel pijn en moeite. 3FM us toch wel de zender die hem gemaakt heeft en die hij altijd een zeer warm hart zal blijven toedragen. Het viel hem dan ook zeker niet makkelijk om de beslissing te maken maar hij deed het uiteindelijk wel. Dit was dan ook één van de meeste spraakmakende transfers in radio land van de afgelopen jaren.

In zijn loopbaan heeft Giel Beelen al vele schokkende dingen gedaan op de radio. Hij heeft zijn bijnaam dus wel degelijk verdiend. Zo maakte hij onder andere naakt radio. Maar de lijst met bizarre acties en ingevingen is nog veel langer. Ondanks de controversie die er bij vlagen om zijn persoon hangt is dit wel degelijk de reden dat hij toch als zeer succesvol mag worden beschouwd. Daarom kunnen we gerust stellen dat er niet snel een soortgelijke persoonlijkheid op zal staan in radio land. Daar komt bij dat hij nog steeds dagelijks radio maakt en voorlopig nog wel even door lijkt te willen gaan.

ashe